Ontwerp verbouwing

Een architect voor een verbouwing in de hand nemen, doet niet iedereen. Toch is het zeer raadzaam om het wel te doen. Bijvoorbeeld om precies te weten te komen welke muren dragend zijn of wat de meest geschikte soort baksteen is voor een uitbouw. Dit kan allemaal met het juiste verbouwing ontwerp. Er zijn tal van zaken waar de architect u mee van dienst kan zijn, waar u misschien niet eerder aan gedacht heeft. Onderstaand worden een aantal mogelijke werkzaamheden van een architect belicht.

Assistentie bij verbouwing

Voor een verbouwing kunt u veel baat hebben bij begeleiding. Het verkrijgen van een vergunning is een hele opgave, zeker bij een beschermd stadsgezicht of monument. Onze architect uit Amsterdam of Haarlem kan u daarbij heel goed helpen. Vergunningen aanvragen is zijn dagelijks werk en door de aard van zijn opleiding is hij in goed in staat om te anticiperen op de eisen van de vergunningverlener. Veel frustratie van opdrachtgevers is hierdoor voorkomen.

Visualisatie van ontwerp verbouwing

Voor een aanpassing aan uw woning is het opvragen van een verbouwing ontwerp vaak de eerste stap. Al is het alleen al om iemand in de arm te nemen om te helpen bij het vergunningsproces. Daarnaast heeft een architect heeft ook nog de middelen in huis om uw plannen visueel weer te geven, in 3D bijvoorbeeld. Zo krijgen de plannen die u samen met uw huisgenoten aan de keukentafel hebt zitten bedenken vorm en zorgt het ervoor dat alle betrokkenen op een lijn zitten.

Van ontwerp tot realisatie

Een architect kan ook veel voor u betekenen op het gebied van esthetische begeleiding. Wanneer een aannemer eenmaal aan de klus begonnen is vereist het ervaring en vakkennis om de vinger aan de pols te houden. Middels bouwvergaderingen, tussentijds overleg en eventueel extra tekenwerk voorkomt hij dat uw ideeën niet verzanden door ondoelmatige communicatie met de aannemer. Dit kan teleurstellingen voorkomen en achteraf zult u blij zijn dat u deskundige hulp van een architect hebt ingehuurd. Met het inschakelen van Het Ontwerphuis bent u verzekerd van een verbouwing op maat. Van ontwerp tot realisatie.