Wanneer u een verbouwing, uitbreiding, nieuwbouw of renovatie overweegt, wilt u kosten beperken, maar tevens een plek die aan al uw wensen voldoet. Speciaal hiervoor biedt Het Ontwerphuis het ‘advies op maat’, waarbij u in een vroeg stadium gebruik maakt van de kennis, ervaring en creativiteit van Het Ontwerphuis en wat zal leiden tot verassende inzichten met ruimtelijke kwaliteiten.

Kunt u een professioneel advies gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact op door een email te sturen naar info@www.hetontwerphuis.eu

Onderstaand vind u een matrix van verschillende typen verbouwingen uit ons porfolio.

adviesopmaat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij (ver)koop van een huis en/of kavel bieden wij betaalbaar design voor koop en verkoop. Voor een mogelijke (ver)koper van het huis is een ontwerp voorstel voor indeling, visualisatie van interieur en verkenning van verbouwingsmogelijkheden van belang. De volgende scenario’s zijn denkbaar:

1. Heeft u een woning die u moeilijk kunt verkopen?
Met een paar kleine ingrepen in het exterieur of indeling kan veelal de potentie van een woning zichtbaar gemaakt worden. Dit kan net het verschil uitmaken bij de verkoop van een woning. Een schetsontwerp bestaande uit een plattegrond en een artist impression is voorwaardelijk voor deze overweging. Potentiële kopers worden verleid met een visualisatie van de situatie na verbouwing. Daarnaast krijgen zij inzicht in een optimaal wooncomfort van de woning.

2. Heeft u uw droomhuis gevonden dat echter nog niet helemaal aan uw wensen voldoet?
Met een scherpe blik op de indeling en het bedenken van slimme ingrepen is er vaak meer mogelijk dan op het eerste gezicht zichtbaar is. De mate waarin de woning kan worden aangepast aan de wensen van de potentiële koper is doorslaggevend. Het Ontwerphuis geeft hiervoor advies en maakt een schetsontwerp bestaande uit een plattegrond en een artist impression van het interieur.

3. Wilt u uw woning splitsen?
Vaak wonen alleenstaanden dan op een gegeven moment te ruim. Door het splitsen van een gebouw kan een deel in eigendom blijven, waardoor de bewonen alsnog in zijn eigen woning kan blijven wonen.  Hierdoor kan de eigenaar een deel van de woning verhuren (bijvoorbeeld na scheiding, of overlijden van de partner), waardoor de eigenaar inkomsten uit zijn woning genereert. Het ontwerp huis maakt hiervoor een drietal schetsvoorstellen inclusief een definitief splitsingsvoorstel.

4. Heeft u een vergunning nodig (o.a. aanbouw, opbouw  of dakterras)?
Door onze kennis van regelgeving (o.a. bouwbesluit en bestemmingsplannen) kunnen wij strategisch advies geven en tevens de vergunning aanvragen. Hierdoor kan de potentiële koper zien wat een mogelijke meerwaarde van de woning is na verbouwing. Bijvoorbeeld een (extra) kinderkamer, werkruimte, kantoor-aan-huis of een gehele verdieping op het pand. Middels indelingsstudies en ontwerp varianten wordt er inzicht verkregen in de verbouwingsmogelijkheden. Uiteraard is hierin ook een combinatie met nummer drie denkbaar, waardoor ook de verbouwing gefinancieert wordt door een deel van de woning te verhuren of te verkopen.

5. Zoekt u een mogelijke invulling van een kavel?
Aan de hand van een haalbaarheidsstudie wordt inzichtelijk wat de mogelijkheden zijn voor het bebouwen van een kavel. In een haalbaarheidsstudie wordt duidelijk wat uiteindelijk te realiseren bouwvolume (plot en maximale bouwenvelop) is gebaseerd op bestemmingsplannen en bouw wet- en regelgeving. Door middel van het opstellen van het kavelpaspoort weten mogelijke kopers of het te realiseren bouwvolume op de kavel voldoet aan hun wensen.

Graag komen we langs voor een vrijblijvend gesprek.